I dag har jeg vært med fritidskontakten min. Vi har bakt Sjokoladekake. Prøvde en ny oppskrift,så var veldig spennende! Alt jeg har prøvd hittil av Ida Gran Jansen har vært veldig bra. Horn og boller. Oppskriftene var helt amazing! Og Sjokoladekake oppskriften var like bra! Var spesiell oppskrift, med litt spesiell smak. Men var skikkelig godt! Grunnen til at glasuren smakte litt annerledes var pga rom essens. Men virkelig en oppskrift som er verdt å prøve! Så kan dele den med dere! <3
Ingredienser – Kakebunn
4egg,50g mørk sjokolade,3 dl melk,5tsbakepulver,4ts vaniljesukker,1ss bakekakao,400g sukker,300g smeltet smør,575 g hvetemel
Glasur
4ss kokt kaffe,500g melis,1ss bakekakao,1ts vaniljesukker,7 dråper romessens,125 g smeltet smør
Pynt til kaken
1 Pose Seigmenn,1pose Nonstop,1pose tørket kokos!
Dette er en saftig sjokoladekake som er enkel å lage. Glasuren er helt fantastisk, du blir faktisk litt avhengig. Jeg er vant med romessens i glasuren, yes, tilbake til 80-tallet her.
Slik gjør du
Trinn 1
Skru ovnen på 200 grader. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
Trinn 2
Smelt smøret og trekk kjelen til side. Rør inn hakket sjokolade til den smelter. Rør inn melk og sett til side.
Trinn 3
Bland mel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker sammen. Ha melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis i eggedosisen. Rør alt godt sammen.
Trinn 4
Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.
Trinn 5
Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter. Lag glasuren mens kaken steker. Den skal nemlig helles over mens kaken er varm.
Trinn 6
Smelt smøret i en kjele. Skru temperaturen litt ned og tilsett kokt kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessens.
Trinn 7
Visp alt godt sammen med en ballongvisp. Sørg for at du visper bort eventuelle melisklumper. Ikke la glasuren koke, men la den stå på medium varme.
Trinn 8
Ta kaken ut av ovnen og hell glasuren over. Smør glasuren ut i alle hjørner.
Ida Gran Jansen
Blogges! <3